O nama

DOBRO DOŠLI na stranice tvrtke Centar za računovodstvo i financije d.o.o., tvrtke koja je zajedno s Centrom za management i savjetovanje d.o.o., članica Business Media Group-e, neformalne grupacije www.business-media-group.com, u sklopu koje se nalazi i portal www.racunovodstvo-porezi.hr. Žig i naziv grupacije Business Media Group zaštićen je pri Državnom Zavodu za intelektualno vlasništvo dana 3.7.2008. godine pod brojem Z20071093A.

Portal www.racunovodstvo-porezi.hr službena je stranica tiskanog izdanja mjesečnika Računovodstvo i porezi u praksi. Također nas možete posjetiti na ostalim portalima koji se nalaze u sklopu Business Media Group-e, www.udruga.hr  i www.poslovni-savjetnik.com  te nas pratiti putem naših tiskanih izdanja koji izlaze već 22 godine i to putem mjesečnika za računovođe i djelatnike u financijama «Računovodstvo i porezi u praksi», te časopisa za predsjednike/ice udruga "Udruga.hr".

Naš tim sastoji se od vrhunskih i ambicioznih stručnjaka, autora, novinara, poreznih i pravnih stručnjaka, koji su motivirani i imaju jasno definirane ciljeve. Business Media Group se sastoji od sektora marketinga i prodaje, pretplate i tajništva, call centra, vanjskih pomoćnih službi (dizajn i grafička priprema, informatika, knjigovodstvo i logistika), uredništva web i tiskanih izdanja te uprave. Surađujemo s oko stotinjak suradnika-autora i novinara koji svojim angažmanom također doprinose razvoju naše grupacije, te izdajemo stručne knjige i organiziramo seminare iz područja managementa, marketinga, računovodstva i poreza, konferencije s područja bliskih našim čitateljima. Za svoj rad dobitnici smo mnogobrojnih domaćih i međunarodnih priznanja (Superbrands, Customers friendly, Qudal, Best buy, CROMA, Stvaratelji za stoljeća itd.).

Grupacija se osim poslovnog izdavaštva bavi i poreznim consultingom, te organizacijom seminara i konferencija.

Tvrtka je u 100% privatnom domaćem vlasništvu. Unazad 20 godina pa do danas jedini vlasnici grupacije su Sandra Mihelčić i Igor Milinović.

KAKO SMO POČELI 


S radom smo započeli 2002. godine. Od samog početka imali smo viziju baviti se izdavanjem poslovnih specijaliziranih medija koji služe kao pomoć u svakodnevnom radu čitateljima i korisnicima, te u tome postati jedinstveni, prepoznatljivi i vodeći na hrvatskom tržištu. Zajedno s tvrtkom Centar za management i savjetovanje d.o.o. udruženi smo u neformalnu grupu Business Media Group, kako bismo imali lakši i prepoznatljiviji nastup na tržištu. Kao prvi projekt krajem 2002. pokrenut je mjesečnik Računovodstvo i porezi u praksi koji osim u tiskanom postoji i u internet izdanju. Krajem 2004. pokrenut je mjesečnik za managere i poduzetnike Poslovni savjetnik, prvi časopis takve edukativno-poslovne koncepcije na našem tržištu koji je radi tržišnih trendova 2017. godine pretvoren u internet izdanje. Dvije godine kasnije lansirali smo časopis Tajnica.hr, jedini časopis namijenjen tajnicama i osobama koje se bave uredskim poslovanjem, koji je tijekom narednih godina pretvoren u rubriku unutar portala Poslovni savjetnik. Krajem 2007. pokrenut je i časopis u formi knjige pod nazivom Propisi.hr, čija se tiskana forma nadovezala na Internet izdanje. Krajem 2013. pokrenut je časopis za predsjednike udruga "Udruga.hr". Kroz sve naše medije poštujemo visoke standarde stručne i novinarske profesije. Naši autori vrhunski su stručnjaci koji su svojim radom također postigli zapažene poslovne rezultate.
Krilatica grupacije je “Partner u svakoj tvrtki”.

BUSINESS MEDIA GROUP u brojkama

2 poslovna tiskana časopisa, 3 poslovna portala, 4 000 godišnje različitih poslovnih osoba na edukacijama, 350 stranica mjesečno originalnog poslovnog teksta, 100 000 fanova na društvenim mrežama, 200 ekonomskih i pravnih konzultacija dnevno kroz stručni call centar, 100 vrhunskih suradnika, autora i novinara, 22 godine redovnog poslovanja.

Naša izdanja pronaći ćete u svakoj tvrtki, udruzi, ili državnoj instituciji bilo da se radi o sektoru računovodstva, na stolu generalnog direktora, direktora sektora ili obrtnika, kod tajnice, a i kod svakog pravnika, odvjetnika. U sklopu tvrtke formiran je call centar službe koji svakodnevno telefonom rješava poslovne izazove čitatelja iz područja prava, poreza i radnih odnosa. 

O ČASOPISU RAČUNOVODSTVO I POREZI U PRAKSI (RiPup)


RiPup je startao u studenom 2002. godine sa, za izdavačku branšu, malim početnim kapitalom i redakcijom od svega nekoliko zaposlenika. Dokazali smo da se radom, vizijom, voljom i strašću sve može ostvariti. Nije bitno koliki vam je početni kapital, ako nemate viziju, nije bitno koliko ljudi imate zaposlenih ako nemate strast, nije bitno tko stoji iza projekta ako nemate volju za rad. Vizija, strast i volja je ono što nas pokreće, a vjerujemo i mnoge druge poduzetnike, pokretače hrvatskog gospodarstva, koji su krenuli od nule i svojim radom otvorili brojna nova radna mjesta. Željeli smo stvoriti originalan, kvalitetan hrvatski poslovni medij, koji je u prvom redu koristan, koji se ne baca nakon što se pročita, koji pruža savjet i praksu, nismo se željeli baviti temama o kojima drugi pišu. Koncepcija se pokazala punim pogotkom, što su dokazala i brojna istraživanja o kvaliteti i čitanosti RiPup-a. Od samih početaka svojim praktičnim, kvalitetnim, korisnim i edukativnim sadržajem, pozitivnim pristupom i vedrim dizajnom RiPup je osvojio brojne nagrade i simpatije čitateljske publike i oglašivača, na čemu smo vam duboko zahvalni.

Zadovoljstvo naših pretplatnika i oglašivača nam je na prvom mjestu, stoga smo im omogućili i pravo na svakodnevno korištenje call centra i to neograničene minutaže iz područja poreza, radnih odnosa i prava. Svaki dan odgovorimo na dvjesto telefonskih upita naših čitatelja, organiziramo velik broj seminara za naše pretplatnike. RiPup je stabilan, nezavisan projekt koji je u sto postotnom domaćem vlasništvu, koji je oko sebe okupio renomiran, brojni autorski i novinarski tim najboljih hrvatskih stručnjaka. Časopis RiPup već dvadesetdvije godine drži status lako razumljivog, primjenjivog u praksi mjesečnika računovodstvene i porezne tematike. Igor Milinović, mag. oec., glavni urednik časopisa RiPup proglašen je za najuglednijeg hrvatskog poreznog stručnjaka u 2010. godini.

PODACI O TRGOVAČKOM DRUŠTVU 


Tvrtka Centar za računovodstvo i financije d.o.o.
Sjedište Zagreb, 1. Gajnički vidikovac 5
OIB: 95562949871

Sud kod kojega je upisan u sudski registar i broj pod kojim je to učinjeno
Trgovački sud u Zagrebu, 080397570

Tvrtka i sjedište pravnih osoba kod kojih se vode njegovi računi i brojevi tih računa


OTP BANKA d.d.,

IBAN broj HR2024070001100622318

Igor Milinović, član uprave

Sandra Mihelčić, član uprave